Onze Specialisaties

Bij onze ervaren kinesistenpraktijk bieden we een breed scala aan therapieën aan om u te helpen uw optimale gezondheid en welzijn te bereiken. Ons team van professionals staat klaar om u te begeleiden en te ondersteunen op uw herstelreis.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een hands-on benadering van het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en zenuwen. Onze therapeuten maken gebruik van verschillende technieken en mobilisaties om de functie en beweeglijkheid van uw lichaam te verbeteren en pijn te verminderen.

Of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn, sportblessures, artritis of andere musculoskeletale aandoeningen, wij bieden professionele zorg en begeleiding om u te helpen herstellen en uw algehele welzijn te verbeteren.

Pariëtale Osteopathie is een holistische benadering van de gezondheidszorg die zich richt op het herstellen van de balans en de functionaliteit van het bewegingsapparaat. Het is een complementaire therapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van dysfuncties in het bewegingsapparaat, zoals spieren, gewrichten, ligamenten en fascia. Door deze benadering wordt niet alleen de pijnlijke plek behandeld, maar wordt ook de oorzaak van de klacht aangepakt.

McKenzie Therapie, ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Het richt zich op het verminderen van pijn en het herstellen van de functie van de wervelkolom en gewrichten. De therapie omvat actieve patiëntbetrokkenheid, een mechanisch onderzoek, classificatie van patiënten en specifieke oefeningen en houdingsadviezen. McKenzie Therapie is effectief voor rugpijn, nekpijn, schouderklachten en meer. Het helpt u een betere controle over uw gezondheid te krijgen.

Sportkinetherapie is een uiterst waardevolle en gespecialiseerde tak binnen de kinesitherapie die zich volledig richt op het behandelen, voorkomen en revalideren van sportgerelateerde blessures, evenals het verbeteren van de algehele sportprestaties van atleten en sporters. Als ervaren kinesisten met een diepgaande expertise in sportkinetherapie, begrijpen we de unieke uitdagingen en eisen waarmee atleten en sporters van alle niveaus worden geconfronteerd.

Lymfedrainage is een gespecialiseerde therapeutische techniek die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel om overtollig vocht en afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Het lymfestelsel speelt een essentiële rol in het handhaven van de vochthuishouding en het immuunsysteem. Onze lymfedrainage-therapie biedt een zachte, ritmische en specifieke massage die helpt bij het bevorderen van de lymfestroom en het verminderen van zwellingen.

Onze getrainde lymfedrainage-therapeuten maken gebruik van zachte, pulserende bewegingen met hun handen om het lymfestelsel te stimuleren. Door het toepassen van specifieke druk en ritmische bewegingen in de richting van de lymfebanen, worden opgehoopte vochtophopingen (oedeem) en afvalstoffen efficiënt afgevoerd.

Dry needling

Dry Needling is een effectieve en gespecialiseerde behandelmethode die gericht is op het verminderen van spierspanning en het verlichten van pijn. In tegenstelling tot acupunctuur, maakt Dry Needling gebruik van dunne, steriele naalden die direct in triggerpoints (spierknopen) worden ingebracht om deze te deactiveren. Onze getrainde therapeuten passen Dry Needling toe als onderdeel van een uitgebreid behandelplan om u te helpen herstellen van pijnlijke spierproblemen en het herstelproces te versnellen.

Hoe werkt Dry Needling?

Bij Dry Needling richten we ons op triggerpoints, die kleine, pijnlijke verhardingen in spieren zijn. Deze triggerpoints kunnen leiden tot lokale pijn, maar ook uitstralende pijn naar andere delen van het lichaam veroorzaken. Door het inbrengen van een naald in het triggerpoint, stimuleren we een reflexmatige reactie van de spier, waardoor deze ontspant en de spanning vermindert.

Perinatale therapie is een gespecialiseerde vorm van kinesitherapie die zich richt op het begeleiden en ondersteunen van vrouwen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Het is een cruciale periode waarin het lichaam van de vrouw aanzienlijke veranderingen ondergaat, en perinatale therapie speelt een essentiële rol bij het bevorderen van een gezonde zwangerschap, het verlichten van klachten en het bevorderen van een snel herstel na de bevalling.

Pre & Postnatale Kinesitherapie biedt een holistische benadering van de gezondheid van de moeder, waarbij rekening wordt gehouden met haar specifieke behoeften en de gezondheid van de baby.

Bekkenklachten


Bekkenklachten kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks leven en de algehele kwaliteit van leven. Bij onze gespecialiseerde behandeling van bekkenklachten, begrijpen we dat elk individu unieke behoeften en symptomen heeft. Onze kinesitherapeuten zijn ervaren en getraind in het behandelen van een breed scala aan bekkenklachten, en we streven ernaar om u te helpen uw klachten te verminderen en uw functionaliteit te herstellen.

Kine coach bij diabetes type 2, obesitas en cardiale & respiratoire

Onze gespecialiseerde Kine Coach is toegewijd aan het bieden van hoogwaardige kinesitherapie en begeleiding aan mensen die te maken hebben met diabetes type 2, obesitas en cardiale & respiratoire aandoeningen. Met een diepgaand begrip van de complexiteit van deze medische aandoeningen, werkt onze Kine Coach nauw samen met u om uw gezondheidsdoelen te bereiken en uw algehele welzijn te verbeteren.


Shockwavetherapie


Shockwavetherapie is een geavanceerde en niet-invasieve behandelingsmethode die effectief is voor het verlichten van pijn en het bevorderen van het herstel van verschillende musculoskeletale aandoeningen. Onze gespecialiseerde Shockwave-therapie biedt een innovatieve benadering om de oorzaak van uw pijn te behandelen, zonder het gebruik van medicatie of chirurgie.


Hoe werkt Shockwavetherapie?

Bij Shockwavetherapie gebruiken we geavanceerde apparatuur om akoestische golven rechtstreeks naar het getroffen gebied te sturen. Deze hoogenergetische schokgolven stimuleren het natuurlijke genezingsproces van het lichaam door de bloedcirculatie te verbeteren en de stofwisseling te stimuleren. Dit helpt om beschadigde weefsels te herstellen en ontstekingen te verminderen.

Balans & evenwicht bij neuroligische patienten en ouderen (inclusief het losmaken van cristalen bij BPPV)


Herstel uw Balans & Evenwicht met gespecialiseerde zorg voor Neurologische Patiënten en Ouderen, inclusief het losmaken van kristallen bij BPPV!

Onze deskundige kinesitherapeuten begrijpen dat balans en evenwicht cruciale aspecten zijn van een actief en onafhankelijk leven. Voor neurologische patiënten en ouderen kan het behouden of herwinnen van stabiliteit een uitdaging zijn. Onze gespecialiseerde benadering is ontworpen om u te helpen uw balans en evenwicht te verbeteren, uw mobiliteit te vergroten en u te ondersteunen bij het terugwinnen van vertrouwen in uw dagelijkse activiteiten.

Expert in de valpreventieValpartijen kunnen ernstige gevolgen hebben, vooral voor ouderen en mensen met bepaalde medische aandoeningen. Onze valpreventie-experts zijn toegewijd om u te helpen valincidenten te voorkomen en uw veiligheid en onafhankelijkheid te vergroten. Met een holistische benadering en expertise op het gebied van kinesitherapie, bieden we gepersonaliseerde valpreventie-programma's om uw risico op vallen te verminderen en uw vertrouwen in uw dagelijkse activiteiten te vergroten.

Hand & polsrevalidatie

Hand- en polsrevalidatie is een gespecialiseerde medische en therapeutische benadering die gericht is op het herstel en optimalisatie van de hand- en polsfunctionaliteit na uiteenlopende situaties, zoals letsel, chirurgische ingrepen of medische aandoeningen die invloed hebben op deze gebieden. Deze revalidatie omvat een combinatie van doelgerichte oefeningen, mobilisatietechnieken en andere therapieën om zowel de spierkracht, beweeglijkheid als de coördinatie te herstellen. Hierdoor kunnen patiënten niet alleen hun alledaagse activiteiten en verantwoordelijkheden effectief hervatten, maar ook hun levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren door een betere functionaliteit van de hand en pols.

Rugschool

Rugschool is een gestructureerd en educatief programma dat zich concentreert op het versterken en stabiliseren van de spieren in de rug. Dit wordt bereikt door middel van een reeks doelgerichte oefeningen en informatie over de biomechanica van de rug. Het primaire doel van rugschool is om rugpijn te verminderen en te voorkomen door de spieren rondom de wervelkolom te versterken en de stabiliteit te vergroten. Bovendien speelt rugschool een essentiële rol bij het bevorderen van een gezonde houding en lichaamsbewustzijn. Door patiënten te voorzien van kennis over rugergonomie en juiste bewegingspatronen, streeft rugschool ernaar om langdurige ruggezondheid te ondersteunen en de algemene kwaliteit van leven te verbeteren.